Beauty & Food

Beauty & Food

Wanneer we het over Beauty hebben, denken we bijná allemaal aan dezelfde dingen zoals fashion, verzorging, kapsels (wat hééél normaal is). Maar soms vergeten we wel eens dat food ook in dit rijtje thuis hoort, want beauty en food hebben veel met elkaar te doen!

Voeding kan effect hebben op de gezondheid van je huid. Het is dus belangrijk dat je goed en gezond eet om de gezondheid van je huid te bevorderen. Hieronder lees je wat er allemaal bij komt kijken!

Eet voldoende groenten en fruit!
Jááá, ik weet het maar jij ook: het eten van groenten en fruit is gezond voor je. Maar wat moet je nou precies eten voor het creëren van een gezonde huid? Er zijn veel soorten groenten en fruit met alle hun eigen voordeel.

Groenten en fruitsoorten bevatten verschillende soorten vitaminen en vitaminen zijn belangrijk voor de huid.

Groenten zoals broccoli, spinazie en asperges bevatten vitamine B2, oftewel riboflavine. Wanneer je deze vitaminen binnenkrijgt, bevorder je de groeiprocessen van de huid, haar en nagels.

Vitamine C is noodzakelijk voor de vorming van bindweefsel, want dit zorgt voor een stevige huid.
Misschien ben je er niet echt fan van, maar spruitjes zijn rijk aan vitamine C. Maar wees niet bang, want ook aardappelen, koolsoorten, kiwi’s, aardbeien en bessen bevatten vitamine C! Ook zijn aardbeien, bessen en frambozen geschikt voor het voorkomen van huidbeschadigingen (door de zon) en rimpels.

We willen natuurlijk allemaal huidveroudering tegengaan en daarom kopen we verschillende soorten crèmes. Maar weet je dat het eten van wortels hier ook een bijdrage aan levert? Wortel bevat vitamine A wat zorgt voor de aanmaak van cellen en de weefselstructuur van de huid.

 

 

Vlees
Vergeet niet dat er belangrijke voedingsstoffen in vlees zitten. Hierbij is er wit én rood vlees te onderscheiden.

Kalkoen is wit vlees en daarmee behoort het tot de gezondste vleessoorten. Kalkoen bevat aminozuren en dat zorgt voor een stevigere huid. Het voordeel van rood vlees is de bevordering van het herstellend vermogen van de huid. Het is dus echt geschikt voor wanneer je brandwonden of acne hebt.

 

Vis
Vissoorten zijn rijk aan omega-3-vetzuren. Enerzijds stimuleren deze het herstellend vermogen van de huid en anderzijds beschermen ze de huid tegen uitdroging. Makreel, haring, zalm, ansjovis en sardientjes bevatten omega-3-vetzuren.

 

Drink water
And at last but not least… drink voldoende water! Maar wat is voldoende? Als je een gezonde huid wil hebben, is het noodzakelijk om tussen de 1,5 en 2 liter water per dag te drinken. Als je dit elke dag aanhoudt, worden de afvalstoffen gemakkelijker uit het lichaam afgevoerd en dit resulteert in een gezonde huid!