Drie uitgaanstips voor elke student

Drie uitgaanstips voor elke student

maart 26, 2019 0 Door admin

Ok, een studie doen is leuk en staat goed op je cv. Maar elke student weet dat het uitgaansleven de andere kant van het studentenleven is. Je leert jezelf pas echt kennen als je om 08.30 uur in de collegebanken zit terwijl je pas om 05.00 uur in bed lag na een avond lekker stappen! Sinds de leeftijdsgrens voor alcohol omhoog gegaan is naar 18 jaar is de studententijd voor veel mensen de eerste mogelijkheid om (legaal) te mogen drinken. Maak daar dan ook goed gebruik van en neem deze tips ten harte.

Houd al je spullen op één plek bij elkaar

Tijdens het uitgaan kan je nog wel eens spullen verliezen. Weinig is erger dan bij thuiskomst realiseren dat je je telefoon of je portemonnee kwijt bent. Pluspunt is wel dat je in één klap weer nuchter bent. Om dit te voorkomen kun je je spullen het beste bij elkaar op één vaste plek houden, zo hoef je zo min mogelijk in de gaten te houden. Stop je belangrijke pasjes en briefgeld bijvoorbeeld tussen je telefoon en telefoonhoesje. De kans is ook groot dat je smartphonehoesje speciale vakjes heeft voor pasjes en briefgeld.

Bedenkt van te voren een budget

Als student groeit het geld natuurlijk niet aan de bomen. De meeste studenten zoeken dan ook naar manieren om zo verstandig mogelijk met hun geld om te gaan zonder dat ze nee hoeven te zeggen tegen een avondje stappen. Veel studenten bedenken voor het stappen dan ook een bedrag waar ze niet overheen willen die avond. Wanneer je je hier aan houdt kun je vaker stappen of, zoals je moeder zegt, eindelijk eens een mooie plant voor op je kamer kopen.

Drink niet alles door elkaar

Dat uitgaan en drinken leuk is hoef je mij niet te vertellen. De volgende ochtend is echter een heel ander verhaal. Brak en loom de dag doorgaan is niet leuk en je zal de eerste niet zijn die zich voorneemt om nooit, maar dan ook nooit meer te gaan drinken. Natuurlijk voel je je daarna snel beter en kom je terug op die belofte, maar op dat moment heb je veel spijt van je drankgebruik de avond ervoor. De kater komt vaak niet door de hoeveelheid drank die je hebt gehad, maar van wat je hebt gedronken en hoe je het hebt gedronken. Een shotje hier en daar tussendoor is erg fijn, maar verschillende soorten alcohol door elkaar drinken bevordert de kater alleen maar.