Zo creëer je grote ogen met make-up!

Zo creëer je grote ogen met make-up!

september 20, 2018 0 Door Zeynep Sancak

Er zijn een heleboel make-up tips die je veel kunnen leren om je make-up perfect aan te brengen. Maar hoe creëer je nou grote(re) ogen, oftewel Bambi-eyes? Speciaal voor jou hebben wij een paar tips op een rijtje gezet, dus lees verder…

Primer
Om te beginnen, is het belangrijk om een primer aan te brengen op je ooglid. Dit is de eerste stap voor het creëren van grotere ogen. Een primer zorgt voor een subtiele basis voor de rest van je make-up. Dus zonder primer geen grote ogen!

Oogschaduw
Verschillende kleurentinten. Allemaal heel mooi natuurlijk, maar voor het creëren van grote ogen is het belangrijk om met lichte tinten te werken. Dit zorgt voor meer ‘’licht’’ rond je ogen en dus zo grotere ogen. Kies dus voor huidkleurige tinten voor het aanbrengen van oogschaduw; en pas deze toe over je hele ooglid.

Eyeliner
Een andere tip om je ogen groter te laten lijken, is het zetten van een eyeliner. Maar pas op; je moet bij het aanbrengen wel echt geduld hebben en geconcentreerd blijven, anders kan deze truck je look helemaal verpesten! Begin dus met het aanbrengen van je eyeliner op de helft van je wimperrand. Als je begint bij de binnenste hoek van je ogen, dan kan dit zorgen voor kleinere ogen; en dat wil je natuurlijk niet.

Wit oogpotlood
Voorheen gebruikte we altijd zwart oogpotlood, maar om grotere ogen te creëren is wit oogpotlood heel erg ideaal. Dit doe je door je waterlijn in te kleuren met wit. Dit zorgt ervoor dat je oogwit groter lijkt.

Mascara
And at last but not least… MASCARA! Mascara is onmisbaar voor het creëren van de Bambi-eyes look. Je kunt ook een wimperkruller gebruiken voordat je je mascara aanbrengt. Dit zorgt voor meer volume en langere wimpers. Dus waar wacht je nou op? Probeer het meteen uit!