Hoe zorg je dat je kniekousen niet afzakken?

augustus 27, 2019 0 Door Niels Vaessen

Kniekousen doen altijd denken aan Japanse of Britse schooluniformen, en zijn nooit echt modieus geweest. Waarschijnlijk omdat veel mensen ze associëren met een verplichting. Maar nu hebben de kniekousen eindelijk de vrijheid gekregen om een onderdeel van onze mode te worden en worden ze in verschillende lengtes, kleuren en texturen verkocht. Niet alleen kinderen dragen kniekousen, maar ook volwassenen, en er zijn zelfs populaire kniekousen voor heren.

De enige vraag die steeds maar terug blijft komen, is: Hoe zorg je ervoor dat kniekousen niet afzakken? Want niemand houdt ervan om de hele dag aan haar sokken te trekken, en je koopt ook geen kniekousen omdat je graag sokrolletjes rond je enkels hebt. Hier zijn een paar tips om je sokken omhoog te houden

  1. Gebruik geen bodylotion na het douchen, want hier worden je benen slipperig en glad van. En in het geval van kniekousen is een droge huid beter. Gebruik dus babypoeder als je benen te slipperig zijn voor je kniekousen.
  2. Gebruik huidlijm rond de rand van de kniekous en plak het aan je been. Body glue wordt gebruikt voor neptatoeages, glitter en bijvoorbeeld neppe neuzen en oren voor carnaval of halloween.
  3. Transparante medische tape is ook reuze handig om kledingstukken mee op zijn plek te houden. Niet alleen sokken, maar bijvoorbeeld ook shirts met een te diepe décolleté.
  4. Draag een panty met je kniekousen in plaats van blote benen. De wrijving tussen de panty en de kniekousen zal ze omhooghouden. Vooral in de winter is het ook mooier en warmer als je een panty draagt.
  5. Bind een elastiek rond de bovenkant van je kniekousen en vouw de rand er overheen. Bind het elastiek niet te strak, anders zal het gaan knellen.

De beste tip echter om te zorgen dat je kniekousen nooit afzakken, is de juiste kniekousen kopen. Goede kniekousen hebben dit probleem namelijk niet. Onze favorieten zijn te vinden in het hemdvoorhem assortiment. Die zijn gemaakt met de juiste verhouding elastiek aan de rand en blijven de hele dag netjes op zijn plek zitten. Een merk dat vooroploopt is Falke. Ze komen oorspronkelijk uit Duitsland, maar nu dus ook in Nederland verkrijgbaar. Misschien dat je een beetje duurder uit bent als je goede kniekousen koopt, maar het zal het zeker waard zijn als je ’s ochtends vol vertrouwen ze gewoon aan kan doen en er verder niet meer aan hoeft te denken.