Werken in de fashion industrie

Werken in de fashion industrie

januari 7, 2019 0 Door Niels Vaessen

Als je van de AMFI af komt, heb je het al vaak genoeg gehoord: de fashion markt is gigantisch gesatureerd. Je moet je onderscheiden wil je tussen de grote spelers terechtkomen, maar dat hoeft niet altijd. Sommigen kiezen er voor om stapsgewijs de ladder te beklimmen, en zo hogerop te komen in de fashionindustrie.

Het is een markt waar je veel kanten mee op kan. Sommigen hebben als doelstelling om bij de grote modehuizen te werken zoals Prada, Gucci of Versace. Anderen kiezen voor een iets andere aanpak. Die gaan namelijk voor modebladen werken zoals bijvoorbeeld Vogue.

 

Alles in kleine stapjes

Welke richting je ook kiest, is het altijd goed om je uiteindelijke doel te onderverdelen in meerdere kleinere doelen. Dit houdt het overzichtelijk en geeft het elke keer dat je een kleiner doel hebt behaald een kleine kick. Deze kick is ontzettend belangrijk om jezelf te blijven motiveren.

 

Een vlog of blog beginnen

Een goed begin is om je enthousiasme te delen door te bloggen of te vloggen. Veel bekende vloggers die over beauty en fashion vloggen zijn ooit begonnen met een blog, of hebben zich uiteindelijk gewerkt naar een blog, omdat hun doelgroep dat van ze vroeg. Je blog kan hierbij gaan over kleding, beauty artikelen of zelfs wat je in het dagelijks leven doet. Als mensen het interessant genoeg vinden, dan lezen ze het en dan kun je uitbreiden. Dit is een bekende formule die door meerdere Nederlandse blogsters en vlogsters is toegepast. Een goed voorbeeld hiervan is Nikkie de Jager, ook wel bekend als Nikkietutorials. De stap maken van het werken met uiterlijke verzorging naar de fashion wereld is dus kleiner dan de meesten denken.

 

Werken in een warenhuis

Wat je daarnaast ook kunt doen is werken bij een kledingwinkel. Een baan bij de bijenkorf kan al veel mogelijkheden bieden. Zo leer je niet alleen over retail, maar ook over de verschillende producten die je verkoopt. Daarbij heeft de Bijenkorf meerdere merken waar je naartoe kunt werken. Misschien begin je wel bij de Swatch kraam, en werk je omhoog naar de Gucci winkel.

Succes in de fashionwereld lijkt een onmogelijke opgave, maar wanneer je passie gemeend is en je dat combineert met creativiteit en doorzettingsvermogen, zul je het zeker maken. Dus wacht niet af omdat het moeilijk kan zijn, maar ga er voor. Je zult versteld staan van wat je allemaal kan. Iedereen is ooit laag begonnen.