Een tattoo verwijderen met behulp van lasertherapie

oktober 20, 2022 0 Door Niels Vaessen

Het hebben van een tattoo is populairder dan ooit en steeds meer mensen kiezen ervoor om een versiering op hun lichaam te laten vereeuwigen. Bij het zetten van een tatoeage wordt er met een minuscule naald door zeer snelle trillingen inkt onder de huid geïnjecteerd. De tattoo is in principe permanent en levenslang, maar er zijn situaties waarbij mensen er toch liever vanaf willen.

De techniek waarmee tattoos worden verwijderd is de laatste jaren steeds beter geworden en door de toegenomen populariteit van de tattoos, is ook de vraag naar tattoo verwijdering steeds meer toegenomen, wat heeft geleid tot het ontstaan van professionele gespecialiseerde klinieken die zich richten op het verwijderen van tatoeages met behulp van lasertherapie.

Diverse aanleidingen voor een tattooverwijdering

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een tattoo te laten verwijderen. In veel gevallen, is een tatoeage meer dan een versiering van het lichaam alleen en staat deze symbool voor een achterliggende gedachte of een diepere betekenis. Het kan soms voorkomen dat een design er bij nader inzien een stuk minder mooi uitgekomen is dan dat dit gepland was.

Ook komt het weleens voor dat mensen de naam van een ex-partner hebben laten tatoeëren en deze na een relatiebreuk willen laten verwijderen. Een verwijdering is in veel gevallen mogelijk indien er geen gebruik van kleur gemaakt is, de tattoo niet ontzettend dik gezet is en het formaat niet te groot is. Een specialist is in staat om vooraf te beoordelen of het mogelijk is om een tattoo succesvol te verwijderen.

Lasertherapie maakt onderliggende huidcellen kapot waarbij de inkt afgevoerd kan worden

Het is niet voor niets dat er gespecialiseerde klinieken zijn opgezet voor het professioneel laten verwijderen van tatoeages. Er zijn echter ook diverse piercing en tattooshops die verwijdering als een extra service aanbieden, maar dit wordt sterk afgeraden omdat deze vaak niet over de juiste vaardigheden beschikken en daarnaast ook niet de meest geavanceerde apparatuur in huis hebben om succesvol te verwijderen.

Een tattoo verwijdering Rotterdam gaat met een laserbehandeling, waarbij de onderliggende huidcellen voorzichtig over meerdere sessies gebroken worden. Het lichaam voert vervolgens de inkt zelf af. Bij het verwijderen van een tattoo is vooral de nazorg en de tijd tussen de laserbehandelingen cruciaal. Overmatig contact met water en zon is dan ook uit den boze tijdens deze periodes.

gratis Persoon Met Een Kitten Stockfoto