Hoe krijg je die ideale summerbody?

Hoe krijg je die ideale summerbody?

januari 14, 2019 0 Door Niels Vaessen

Veel mensen willen fit zijn in de zomer, en dat is begrijpelijk. In de zomer beweegt iedereen doorgaans veel meer. Lopend naar het werk, op de fiets naar de supermarkt en een rondje hardlopen door het park. Deze activiteiten zijn populair in het warme seizoen. Een fit lichaam is dan wel een fijne bijkomstigheid. Zeker in de hitte is het fijn om een goede conditie te hebben, je kan dan beter met de warmte omgaan. Maar de vraag is natuurlijk, hoe krijg je die ideale summerbody?

Gezond eetpatroon

Kijk allereerst naar jouw huidige eetpatroon, wat zijn verbeterpunten? Je kunt beter gezonder gaan eten in plaats van minderen met eten. Op de lange termijn heb je meer profijt van gezond voedsel, het eetpatroon kan je dan het hele leven nog gebruiken. Voel jezelf gezond en vitaal door het eten van groenten en fruit. Maak elke week een planning met gezonde maaltijden, en doe daar boodschappen voor. Het is belangrijk dat je geniet van het eten, kies daarom producten die je lekker vindt. Dat maakt het makkelijker om een ideale summerbody te krijgen. Voor lekkere recepten kun je online inspiratie opdoen. Neem de tijd om te koken en maak maaltijden voor meerdere dagen, zo kun je op een drukke dag een maaltijd uit de vriezer halen en opwarmen. En neem gezonde tussendoortjes mee naar het werk, bijvoorbeeld een stuk fruit of wat noten. Ook kun je ervoor kiezen om thuis een lunch klaar te maken, zo kom je niet in de verleiding voor een ongezond maaltijd in de kantine. Op deze manier bespaar je ook nog eens geld.

Ga meer bewegen

Naast gezonde voeding is het goed om meer te bewegen. Ga bijvoorbeeld elke dag een stuk wandelen of fietsen. Dat zorgt in de zomer voor een fit lichaam. Met krachttraining kun je ook veel succes boeken, neem bijvoorbeeld een abonnement op de sportschool. Maar ook thuis kun je de oefeningen uitvoeren, er zijn verschillende hulpmiddelen die hierbij kunnen helpen. Bij ieder persoon past weer een andere sport, denk aan zwemmen of basketbal. Probeer verschillende sporten uit, neem bijvoorbeeld een proefles. Dan ontdek je misschien sporten die helemaal bij jou passen, en dat maakt bewegen veel makkelijker. En zo heb je in de zomer die ideale summerbody.