Haartransplantatie nodig?

februari 9, 2021 0 Door admin

Merk jij dat je haar steeds dunner wordt en die kale plek op je hoofd steeds groter wordt? Maar liefst 70% van de mannen krijgt vroeg of laat last van haaruitval. Bij 50% gebeurt dit al voor het 40e levensjaar. Voor veel mannen is dit een harde confrontatie die hoort bij het ouder worden. Je kunt dit natuurlijk proberen tegen te gaan met vitamines en speciale shampoos, maar over het algemeen zal je er toch aan moeten geloven: je wordt kaal. Gelukkig hoef je je er niet bij neer te leggen en direct voor een kale coupe te kiezen. Met een haartransplantatie kun je je verloren haar weer herstellen zodat je je weer jong en krachtig voelt.

Hoe werkt een haartransplantatie?

Haarverlies wordt veroorzaakt door het hormoon DHT wat zich binnen in de haarkrans bevindt. Hierdoor valt haar uit, wat niet meer terug kan groeien. De haarzakjes sterven als het ware af waardoor je kaal blijft. Met een haartransplantatie wordt haar van andere delen waar het hormoon zich niet bevindt, getransplanteerd naar de plekken waar haar nodig is. Het haar wordt bijvoorbeeld van de achterkant van het hoofd weggehaald, waar meer dan voldoende haar is. Hierdoor oogt het resultaat natuurlijk, omdat hiervoor je eigen haar is gebruikt.

Welke soort ingrepen zijn er?

Wanneer je een haartransplantatie wilt laten doen, kun je uit twee soorten ingrepen kiezen. De FUT ingreep worden strips van haarzakjes verplaatst. Deze ingreep kan 2 tot 3 uur duren. Deze ingreep duurt het kortst, maar zorgt ook voor het meeste littekenweefsel en hersteltijd. De FUE ingreep is meer gangbaar. Hierbij worden individuele haarzakjes, ook wel grafts genoemd, verplaatst. Door middel van kleine incisies worden de haarzakjes geplaatst. Deze ingreep kan 8 tot 12 uur duren. Tijdens de ingreep kunnen er wel 2800 grafts verplaatst worden. Je kunt je dus wel voorstellen waarom het een lange zit is.

Waar kun je een haartransplantatie laten doen?

In Nederland zijn er verschillende klinieken waar je een haartransplantatie kunt laten doen. Via internet zijn er meerdere klinieken te vinden die deze ingreep kunnen uitvoeren. Kijk vooral naar goede recensies en ervaringen. Sommige klinieken hebben voor en na foto’s waardoor je van tevoren een idee hebt wat je kunt verwachten. Het is echter ook erg populair om een haartransplantatie in het buitenland te laten doen. Met name in Turkije zijn er veel gespecialiseerde klinieken die deze ingreep tegen lagere kosten kunnen uitvoeren.

Wat kost een haartransplantatie?

Hoeveel een transplantatie voor haar kost, hangt af van de soort ingreep die je wilt laten doen. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld inhammen die ze bijgevuld willen hebben. Anderen zijn kaal over de hele haarkrans waardoor zij meer grafts moeten transplanteren voor een een volle bos haar. Afhankelijk van hoeveel haar je wil laten transplanteren, liggen de kosten tussen de 3.000 en 8.000. Wanneer je ervoor kiest een haartransplantatie in Turkije te laten doen, liggen deze kosten echter lager. Je kunt tussen de 2.000 en 5.000 een transplantatie laten doen, omdat de lonen lager liggen. Zo kun je genieten van een kleine break, terwijl je je haar weer laat groeien!