Houd de huid gezond en vitaal

Houd de huid gezond en vitaal

april 16, 2021 0 Door Niels Vaessen

Sporten, voeding en supplementen

We proberen gezond te eten en voldoende te sporten. Soms nemen we wat extra vitaminen in door een supplement te nemen, terwijl andere juist proberen hun eiwitgehalte op peil te houden. We doen veel om ons lichaam gezond te houden en optimaal te kunnen laten functioneren. Ons lichaam doet veel in z’n eentje en kan de balans vaak goed behouden, maar op een gegeven moment kan het best wat hulp gebruiken. Naarmate we ouder worden, kan het zijn dat het lichaam niet meer alles in z’n eentje kan bijhouden. Het niveau van collageen is daar een voorbeeld van. Op jongere leeftijd maakt ons lichaam voldoende collageen aan om zelf aan alle benodigdheden te voldoen. Maar naarmate we wat ouder worden, moeten we het lichaam helpen en met collageen supplementeren als we willen dat ons lichaam niet een tekort gaat ervaren.

Collageen is belangrijk voor vele lichamelijke functies

Collageen en elastine zijn belangrijk voor vele lichaamseigen onderdelen en functies. Onze huid is het grootste orgaan dat gebruik maakt van collageen, maar daarnaast is collageen ook belangrijk voor onze spieren en gewrichten en andere onderdelen van ons lichaam. Daarom is het belangrijk om het collageen niveau op peil te houden en ons lichaam een handje te helpen. Het supplementeren van collageen kan op verschillende manieren. Het inspuiten van collageen is een vaak wat meer ingrijpende operatie, waar een professioneel bij te pas moet komen. Het spuiten van collageen is vaak ook meer werkzaam op een kleinere schaal en is voor gerichte behandelingen.

Verschillende manieren van supplementeren

Collageen kan daarnaast ook via een tablet of een poeder opgenomen worden. Het supplementeren van vitamine en mineralen zijn we vaak gewend door middel van een tablet die we moeten kauwen of doorslikken. Collageen supplementen zijn zeker geen onzin. Deze kunnen we tijdens of na de maaltijd innemen en kunnen we op een gemakkelijke manier implementeren in ons dagelijks ritme. Het gebruik van collageen poeder kan ook heel gemakkelijk opgenomen worden in onze dagelijkse routine. Zo kun je het poeder toevoegen aan verschillende drankjes of maaltijden. Een smoothie met wat collageen poeder of een schaaltje met yoghurt met wat collageen poeder kunnen een goede manier zijn om de collageen makkelijk en frequent binnen te krijgen. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid te supplementeren en ervoor te zorgen dat alle andere lichaamsbenodigdheden op peil gehouden worden. Het supplementeren van zulke benodigdheden is eenvoudig zelf te doen en kan een heleboel profijt geven voor de gezondheid.