Nagelstyliste worden? Dit moet je weten over de nagelstyliste opleiding

mei 15, 2020 0 Door Niels Vaessen

Droom jij van een baan als nagelstyliste en zou je graag een eigen salon willen openen? Om een goede nagelstyliste te worden kan je het beste een opleiding volgen. Op de nagelstyling opleiding leer je alles over de anatomie van de nagel, verschillende nagelproblemen, het runnen van een nagelsalon, hygiënisch werken en diverse stylingtechnieken. Na het afronden van deze opleiding kan je goed voorbereid aan de slag als stylist en zijn de nagels van jouw klanten bij jou in goede handen.

Over de verschillende nagelstyliste opleidingen<

Om nagelstyliste te kunnen worden kun je verschillende opleidingen volgen. Zo kan je kiezen voor een nagelstyliste opleiding waar je alleen leert hoe je moet werken met gelpolish, zijn er opleidingen waar je leert te werken met gels of acryls en zijn er opleidingen waar je al deze methodes leert beheersen. Wil jij een eigen nagelsalon starten na het afronden van de opleiding en alle methodes kunnen aanbieden in jouw salon? Dan is het aan te raden om een opleiding tot allround nagelstyliste te volgen. Op deze opleiding leer je werken met alle methodes, producten en technieken en kan jij jouw klanten straks volledig van dienst zijn. Geef jij de voorkeur aan werken met één product en één methode? Dan kan je een kleinere, specifiekere nagelopleiding volgen.

Het belang van een goed opleidingsinstituut

Om een goede nagelstyliste te worden, is een gedegen opleiding van groot belang. Een goede nagelstyliste opleiding volg je aan een erkend beauty- en nagelinstituut. Doe voordat je je inschrijft bij een nagelopleiding altijd research naar het opleidingsinstituut. Lees eventuele reviews/recensies en neem bij vragen altijd contact op met het instituut. Twijfel je of wil je het liefst eerst even kijken? De meeste opleidingsinstituten geven je graag een rondleiding, zodat je een beter beeld krijgt van wat je kan verwachten. Kies altijd voor een opleiding waar je alle aspecten van het vak leert en waar persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel staat. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid aan de slag gaat als nagelstyliste.

Kennis en vaardigheden uitbreiden en verbeteren

Wil jij na het afronden van jouw nagelstyliste opleiding jouw kennis en vaardigheden blijven uitbreiden en verbeteren? Dan is het aan te raden om regelmatig een cursus of workshop te volgen waar je leert werken met nieuwe trends, technieken en producten. Zo blijven jouw vaardigheden up-to-date en kan jij jouw klanten altijd voorzien van de nieuwste nageltrends.