Festivals looks in de winter

november 23, 2021 0 Door Niels Vaessen

Eindelijk mogen we na een lange tijd weer genieten van festivals. Niet alleen de festivals zijn aanwezig maar ook het winterseizoen komt er weer aan. Een aantal festivals zullen niet binnen plaatsvinden, waardoor het toch moeilijk kan zijn om de juiste outfit te vinden voor een buitenfestival tijdens de winter. 

Laagjes

Laagjes dragen op een festival is de ultieme oplossing. Draag dat leuke topje! Zorg er dan wel voor dat je een warme trui of vest eroverheen aantrekt. Op deze manier kan de trui of vest altijd uitgetrokken worden, wanneer het na het dansen te warm wordt. Zo kan er bijvoorbeeld ook een jas aangetrokken worden over de outfit om je lichaam warm te houden. 

Er zijn altijd kluisjes aanwezig op het festival waardoor gemakkelijk alle overbodige laagjes opgeborgen kunnen worden. Neem dan wel muntgeld mee voor als het kluisje alleen met muntgeld betaald kan worden. 

Zonnebril 

Nu kan een zonnebril erg raar zijn om mee te nemen naar een festival met weinig tot geen zon aanwezig. Op een festival zijn er vaak lichteffecten of special effects om het festival spectaculairder over te laten komen. Voor sommige mensen zijn deze effecten te fel en raken ze hun balans kwijt. Tijdens een buitenfestival in de winter wordt het dan ook sneller donkerder, waardoor de lichteffecten extra heftig kunnen zijn. Neem een leuke zonnebril mee om je ogen wat rust te geven van die lichten. Een zonnebril staat ook nog eens erg leuk en stoer! 

Panty of majo

Panty’s kunnen een echte lifesaver zijn. Toch dat leuke rokje of broek met gaten dragen? Doe het! Voor of na het dansen kan het vrij koud zijn in een rok of korte broek. 

Trek een heerlijke panty of majo aan om je lichaam die extra warmte te geven. 

Met een panty of majo zal het nooit snel koud worden, vooral niet wanneer de benen in beweging blijven door het dansen. Wordt het toch te warm tijdens het dansen? Ga naar de toilet en trek de panty of majo uit en doe deze in een kluisje of knoop het om je tas. Zo kan er gedanst worden zonder dat het te warm wordt. 

Go soft

Tegenwoordig zien we steeds meer mensen in hele zachte outfits. Een zachte wollige broek, trui of zelfs een hele jurk. Wanneer iemand er modebewust, elegant en anders eruit wilt zien op een festival, dan is de zachte look the way to go. 

De zachte look is comfortabel en ook nog eens erg in de mode. Als een echte koukleum is zo’n zachte outfit nooit verkeerd. Het blijft dan ook nog eens lekker warm. Zo kunnen ook de mannen deze outfit uitproberen met een zachte hoodie of alleen een pet. 

Hoofddeksels

Hoofddeksels is dan ook iets wat een lichaam extra warm houd op een winterfestival. 

Vrouwen hebben meestal hun twijfels bij het dragen van hoofddeksels in verband met hun gestijlde of gekrulde haar. 

Zoek iets wat bij de outfit past zoals een pet, een muts of gewoon een bandana. 

En hoofddeksel dragen heeft dan ook een aantal voordelen. Een hoofddeksel is lekker warm en zo hoeft er minder tijd te besteden worden aan het haar. 

Mannen dragen in dit geval dan wel weer sneller een pet naar een festival, omdat het ook wat sneller koud wordt voor hun hoofd en nek. 

Wil je graag matchen met anderen? Koop dan samen een leuke hoofddeksel die bij elkaar past om zo toch te matchen met elkaar. Een pet kan dan ook gemakkelijk aan een broek of tas vastgemaakt worden wanneer het even te warm wordt. Kan dit niet, dan is het kluisje weer een goede oplossing.