Goede zorg voor je voeten

Goede zorg voor je voeten

februari 1, 2022 0 Door Niels Vaessen

Je voeten vormen de basis van je lichaam. Je moet immers je hele leven lang op je voeten lopen. Ook wanneer je voeten niet goed functioneren moet een andere structuur in je lichaam dit opvangen. Het is daarom belangrijk om goed voor je voeten te zorgen. Maar hoe zorg je goed voor je voeten?

Wat kun je zelf doen?

Allereerst is het belangrijk om schimmels te voorkomen. Dit kun je doen door het dragen van slippers in de badkamer, douche en openbare ruimtes. Daarnaast moet je goed je voeten droogmaken, ook tussen de tenen. Ten tweede is goed schoeisel erg belangrijk, laat ook je schoenen regelmatig luchten. Dit zijn een aantal tips waar je misschien zelf al wat mee kunt. 

Pedicure 

Wanneer je last hebt van kalknagels, voetschimmel, likdoorns of ingegroeide teennagels, kun je een bezoekje brengen aan een beautysalon in Zutphen. Zij kunnen je van je klachten afhelpen en je daarna een heerlijke voetmassage geven. Een pedicurebehandeling bestaat onder andere uit het weghalen van eelt en likdoorns, het knippen en vijlen van nagels en het eventueel aanbrengen van nagellak. 

Wat te doen bij klachten

Wanneer je klachten aan je voeten hebt is het belangrijk om op tijd aan de bel te trekken. Dit kun je doen bij een podotherapeut of fysiotherapeut. De podotherapeut zal voornamelijk kijken naar je voeten. Een fysiotherapeut kijkt verder dan alleen de voeten en kijkt naar het hele lichaam. Een podotherapeut kan je helpen door het aanmeten van zooltjes of het aanleren van oefeningen. 

Blijf niet te lang doorlopen met klachten aan je voeten. Dit is voor jezelf vervelend maar kan ook zorgen dat de klachten erger worden, dit is natuurlijk het laatste wat je wil.